политика | Кафе пауза

ТВ серија: Куќа од карти (House of Cards)

Гледајте ги сите 26 епизоди наеднаш за да ги мразите уште повеќе...
Датум: 13 јан 2015
, Автор:

ТВ серија: Државна секретарка (Madam Secretary)

Во непријателска средина на работа, каде што секој соработник има некоја скриена намера, министерката Мекорд секогаш успева да ја задржи смиреноста и не влегува во расправии.
Датум: 28 окт 2014
, Автор:

12 работи кои никогаш не смеете да ѝ ги кажете на една жена

Ова се 12 реченици кои не смеете да си дозволите да ѝ ги речете на жена/девојка, освен доколку и не ви е баш мил животот.
Датум: 14 апр 2014
, Автор:

5 моќни и влијателни жени во светот на политиката

Ова се дел од најмоќните и највлијателните жени во политиката кои со сигурност ќе остават белег со своето постоење и ќе послужат како инспирација за многу млади жени во иднина.
Датум: 08 мар 2014
, Автор:

Моќни цитати на Маргарет Тачер за животот, политиката и успехот

„Можеби петелот кукурига, но кокошката е онаа која ги квачи јајцата.“
Датум: 16 окт 2013
, Автор:

Книга: „Ветерници на боговите“ – Сидни Шелдон

Возбудливо дело на легендарниот автор чии страници нема да можете да ги оставите до крајот

Филм: Кампања (The Campaign)

Нека победи подобриот губитник

Во која земја е најдобро да се родите во 2013 година?

Според истражувањето на „The Economist“ кое опфатило 80 земји од светот, најдобро место за да се родите во 2013 е Швајцарија, а најлошо е Нигерија.

Филм: Средината на март (The Ides od March)

Филм за идеализмот наспроти бруталноста во борбата за политичка моќ...

Северна Кореја – земја во која сè е политика

Северна Кореја важи за една од најстрогите земји во кои сè се сведува на политика. Сите манифестации, почнувајќи од парадите, па сè до концертите, се поврзуваат со политиката.
Датум: 31 јул 2012

Сатирични илустрации за животот

Во нив се кријат сурови животни приказни, осврт кон актуелните политички случувања, сериозни пораки до јавноста...
Датум: 15 мај 2012
, Автор:

Генијалноста на легендарниот комичар Џорџ Карлин

„Ако е точно дека нашиот вид е единствен во универзумот, тогаш морам да кажам дека универзумот имал прилично ниска цел и се задоволил со многу малку.“
Датум: 29 апр 2012
, Автор:
12