Дали знаете дека Фејсбук чува документ за вас? Дознајте како да го симнете!

Фејсбук собира податоци за секој елемент од вашиот дигитален „идентитет“ на мрежата.

Откријте го волшебниот свет на Мароко: Земјата за која сите чуле, но малкумина ја познаваат

Прочитајте ги следниве интересни податоци за оваа земја и запознајте се со уникатната атмосфера што владее во волшебното Мароко...

16 лични информации што Фејсбук ги знае за сите негови корисници

Дознајте кои ваши лични информации им се познати на социјалните мрежи...

Заштитете го вашиот идентитет: 5 лични податоци кои никогаш не треба да ги испраќате преку текстуална порака

Денес, во дигиталната ера, воопшто не е чудно, ниту пак е реткост, крадењето на идентитетот.

Интересни факти за принцезата Дијана кои можеби не сте ги чуле досега

Речиси сите податоци за неа се многу добро познати, но сепак можеби постојат некои факти кои не сте ги знаеле досега.

Дознајте кој град во светот е 6 пати по ред прогласуван како најдобар за живеење

ЕИУ потенцира дека животот е најудобен во градови со средна големина во богати земји со релативно мала густина на населеност.

Кои се 25-те најбогати земји во светот?

Помалите земји продолжуваат да доминираат на листата за најбогати земји во светот, додека првите три се немаат сменето од 2015-та година.

Изненадувачки податоци за човековото тело: Чоколадото ги топи килограмите, масажата ги отстранува лузните

Човековото тело крие многу мистерии кои можат да ни помогнат во зачувување на нашето здравје и добрата физичка состојба.
Датум: 13 мај 2015
, Автор:

Во внатрешноста на новиот центар за податоци на Фејсбук

На работ на Арктичкиот круг, каде што реката Луле се сретнува со Ботничкиот залив во Лулео, Шведска се наоѓа најновиот центар за податоци на Фејсбук.

Паметен ремен за вашето куче

Откако ќе го закачите на ременот на вашето куче, тој прави мониторинг на секаков вид податоци базирани на расата, тежината и староста на кучето.

22 факти за пивото кои не ги знаевте

Ако сметавте дека знаете многу за вашата омилена пијачка, овие податоци можат да ве премислат.

Проверете колку време минувате на интернет

Тоа лесно можете да го направите со помош на неколку алатки во Гугл Хром.
Датум: 27 јул 2012
, Автор:
12