нормално | Кафе пауза

Едноставен тест со кој можете да дознаете дали вашите гради се нормални и здрави

Дали вашите гради отскокнуваат од просекот по пропорции, облик, здравје и други детали?

5 одлични лекции наменети за чувствителните луѓе

Чувствителноста е подарок кој можете да го подарувате одново и одново на оние околу вас.

10 нормални работи кои во денешно време не изгледаат така

Станавме себични и исплашени за себе и за сопственото преживување. Станавме завидливи и љубоморни, наместо радосни за успехот на другите.

4 неверојатни работи поврзани со сексот кои некогаш биле нормални

Денеска се чудиме на тоа што било нормално во сексот порано, а веројатно и генерациите после нас ќе се чудат на ист начин за денешнината.

Љубомората и врските – Болест или сосема нормална појава?

Дали е љубомората во ред и кога, е прашање за кое не постои вистински одговор кој би ја задоволил целата маса луѓе.

Визуелно претставување на невротичните нарушувања

Фотографот Џон Вилијам Киди во минатото имал проблеми со наксиозноста и други невротични нарушувања, но денес од тоа црпи инспирација во својата уметничка дејност.

Што е нормално денес?

Пауло Коелјо преку еден од своите книжевни ликови ја составил оваа листа од „нормални“ работи со која успеал да ја соголи бессмисленоста на одредени норми по кои живееме.

Непријатно засрамена (Awkward)

TВ серија за една 15-годишна девојка, која случајно се наоѓа во редица засрамувачки ситуации, кои ја водат до неочекувана популарност помеѓу нејзините врсници во училиштето...
Датум: 21 сеп 2011
, Автор:

Колку шолји кафе треба да пиеме дневно?

Кафето најчесто се консумира со идејата дека кофеинот ќе го зголеми когнитивното функционирање и ќе го подобри расположението на консументот.
Датум: 28 авг 2010
, Автор: