31 март 2012 | Кафе пауза

Историјата на кондомот

Кондомот е најчесто употребувано заштитно средство кое се користи при сексуален однос. Познато е дека штити од несакана бременост и полово преносливи болести, но колку се знае за неговото настанување?
Датум: 31 мар 2012

Фестивалска експлозија од бои и младешки дух

Дводневен фестивал кој кулминацијата ја достигнува кога посетителите фрлаат боја во прав еден на друг, предизвикувајќи огромна експлозија од бои.

Што е нормално денес?

Пауло Коелјо преку еден од своите книжевни ликови ја составил оваа листа од „нормални“ работи со која успеал да ја соголи бессмисленоста на одредени норми по кои живееме.

Идеи за маскирање за 1 април

Интересни идеи за 1 април кои дефинитивно ќе ве натераат да се маскирате оваа година.