необично | Кафе пауза

22 фотографии од животни со необичен изглед што ќе ве шармираат

Дополнителна опашка, очи што гледаат настрана и уште еден пар уши дефинитивно може да го направат вашето домашно милениче посебно.

30 фотографии со оптички илузии

Тиаго Силва го гледа светот преку своја перспектива поигрувајќи си со оптичката илузија, со сенките, со перспективите и со боите со помош на својата креативност.

Запознајте го Мохито – зеленото куче!

Иако е во прашање природна аномалија, досега, на светско ниво, се имаат родено само четири кучиња со зелена боја.

Необична приказна: Ги сечел ноктите цела година и од нив направил веренички прстен

Сигурно сите парови не можат да си дозволат дијамантски прстен, но овој Јапонец успеал да направи една варијанта.

Најнеобичните веб-сајтови што можете да ги пронајдете онлајн

Во денешно време, поголемиот дел од нашиот живот се одвива онлајн.

10-те најчудни места во светот кои вреди да ги посетите

Знаеме дека светот е полн со секакви чуда, а следниве необични места ширум светот навистина вреди да ги посетите.

10 социјални и биолошки експерименти со навистина интересни резултати

Напредувањето на технологијата им дозволува на научниците да бидат навистина креативни со нивните цели.

Луѓе споделуваат фотографии од нивните необични делови на телото

Нашите разлики нè прават уникатни и посебни, вклучувајќи ги и необичните делови на телото.

12 неочекувани нешта што всушност можете да ги јадете

Погледнете ги нештата за кои сигурно не сте ни помислиле дека се безбедни за јадење.

22 необични миленичиња што луѓето навистина ги чуваат

Луѓето чуваат миленици уште многу одамна, но некои луѓе сакаат да ги однесат работите чекор подалеку.

11 необични видови храна што се појавија оваа година

Без разлика како изгледа вашата листа за купување, на неа сигурно не се наоѓа розов леб.

10 необични светски лидери кои ја кршат политичката монотонија

Речиси секое дете сонува да стане херој. Уште почеста фантазија е онаа да се стане претседател.