12 неверојатни мистериозни нешта пронајдени на Земјата

Овие откритија им предизвикуваат главоболка дури и на најпосветените научници.

Лесни научни прашања што може да ги збунат и оние најсигурните во своите знаења

Тестирајте се и проверете на колку од овие прашања ќе одговорите точно.

И растенијата се способни да „разговараат“ едни со други

Полека се разоткриваат мистериите на растителниот свет.

12 интересни факти за кои немаат слушнато ни наставниците

Во ерата на Интернетот секој може да најде многу факти за светот во којшто живееме. Сепак, во многу од нив е навистина тешко да поверувате.

6 мистериозни убиства кои биле решени векови подоцна благодарение на науката

Иако можеби злосторниците и жртвите во овие приказни долго ги нема, науката дури сега успеала да разреши голем број мистериозни убиства од минатото.

Научниците ја дефинирале особината со која можете да ги освоите сите

Ова се одлични вести за независните момци и девојки што ги има во сè поголем број!

17 научни факти кои звучат премногу лудо за да бидат вистинити

Кој вели дека науката треба да биде здодевна? Научниците неодамна открија дека кокосовата вода може да се прима преку вена и дека Мона Лиза имала веѓи.

12 прашања од областа на науката што луѓето секогаш погрешно ги одговараат

Ако можете да одговорите точно на половина од овие прашања, може да се сметате за генијалци!

8-годишно девојче добило награда за нуклеарна наука

8-годишната Сочил ја добила Женската награда од Институтот за нуклеарна наука за нејзините научни достигнувања.

Научниците тврдат дека би можеле да станеме бесмртни за 17 години

Идејата за бесмртност е толку волшебна што модерните наука и медицина можеби се поблиску до решение од кога било.

Модерно чудо: Вино направено од тофу

Со цел да се искористи сурутката од тофу која е одговорна за дел од загадувањето, еден тим истражувачи развил процес на биотрансформација кој ја претвора сојата во вино.

Волшебно и едукативно: Астрономите создадоа ново соѕвездие на Хари Потер!

Астрономите создале нови соѕвездија кои се попривлечни од Големата Мечка.