минато | Кафе пауза - Part 3

Најголемата камера од 1900-та година што тежела 635 килограми

За да ви стане јасно колку всушност напреднала технологијата на фотографирањето изминативе 100 години, само погледнете ја оваа огромна камера.

25 ретки фотографии што го покажуваат животот во минатото

Овие фотографии ќе ви овозможат да посведочите на некои од најпознатите и најважните настани од историјата на човештвото.

Нешта што ќе ви докажат колку брзо минува времето

Би сакале ли да се посетите каков ни беше животот пред 5, 10 или 15 години? Прочитајте во продолжение.

Хороскопските знаци кои претерано многу живеат во минатото

Без разлика колку се трудат да останат во моментот и да живеат во сегашноста, едноставно нешто постојано ги влече наназад.

15 популарни работи кои изгледале многу морничаво во минатото и сме благодарни што се променети денес

Погледнете како изгледала една типична маска за лице, колку тешко било да се отиде на нуркање и колку страшни биле куклите порано.

Како да ги намалите грижите, анксиозноста и токсичните мисли?

Една возрасна личност поминува 80% од времето мислејќи на грешките од минатото и грижејќи се за иднината.

Чудни и смешни лекови кои некогаш биле прифатени од општеството

Иако сè уште има многу за истражување, сигурно се чувствувате многу побезбедно на лекар отколку пред неколку децении.

10 чудно забавни активности од минатото кои денес изгледаат апсурдно

Ако мислите дека генерациите пред компјутерите имале здодевен живот, навистина грешите.

Љубовни совети од 1938 година: Како да го/ја заведете и задржите крај себе?

Бракот сè уште е една од најголемите цели во љубовниот живот на повеќето мажи и жени на планетата Земја.

8 ретки винтиџ фотографии кои ја покажуваат бруталноста на зимата во минатото

Дали ви пречат ниските температури? Тогаш дозволете им на овие зимски фотографии да направат да ви биде мило што сте се родиле во 21-виот век.

Секојдневни работи кои ги правиме денес што луѓето пред 50 години не би ги разбрале

Ако отидете 50 години во минатото и почнете да раскажувате за вашето секојдневие луѓето ќе бидат навистина изненадени.

10 интересни факти за жените од минатото кои сигурно не сте ги слушнале

Жените од древен Рим, Грција, Египет, Индија и Кина имале многу права, ограничувања, хобија и навики за кои воопшто не сме свесни.