занимливости | Кафе пауза - Part 16

Факти и занимливости за бендот Металика

По повод 30 години од постоењето на најпознатиот и најуспешниот метал бенд во светот, денеска ќе можете да прочитате неколку интересни факти поврзани со нив.

Интересни факти за серијата „Очајни домаќинки“

Серијата „Oчајни домаќинки“ започна да се емитува на 3 октомври 2004 година, а пред некој ден започна да се прикажува и последната сезона, осма по ред, од ова шоу кое постигна неверојатен успех.

Работи кои не сте ги знаеле за спиењето

Спиењето е од суштинско значење за секое човечко и животинско битие. Ова се неколку интересни факти и занимливости поврзани со оваа секојдневна важна активност.

Магичниот свет на кафето

Во својата долгогодишна историја, кафето успеало да се пробие како светски најконсумиран пијалак, а на пазарот да биде веднаш зад нафтата.

Факти и занимливости за серијата „Доктор Хаус“

Оваа серија е инспирирана од колумна во весникот „New York Times“, која прикажувала невообичаени медицински случаи...

Интересни факти кои ќе ве насмеат и изненадат #1

Зеницата на окото се проширува за 45% кога гледаме во нешто кое ни се допаѓа.
Датум: 02 сеп 2010
, Автор: