26 октомври 2011 | Кафе пауза

Факти и занимливости за бендот Металика

По повод 30 години од постоењето на најпознатиот и најуспешниот метал бенд во светот, денеска ќе можете да прочитате неколку интересни факти поврзани со нив.

Илустрации во сеќавање на Стив Џобс

Овие илустрации доаѓаат од неговите фанови ширум светот. Сите тие искажуваат почит кон човекот кој направи револуција во дигиталната индустрија.

Мести Рубикова коцка со една рака, додека жонглира со други две во другата

На ова видео ќе го видите Дејвид Калво кој прави еден импресивен трик. Имено, тој со левата рака ја решава Рубиковата коцка, додека со десната жонглира со други две.

Принцезите од цртаните филмови на Дизни во реалниот свет

Јирка Ваатаинен е студент по уметност кој многу умешно ги нацртал познатите принцези од цртаните филмови на Дизни како вистински жени...