23 интересни факти за кучињата што е убаво да се знаат

Кучињата се најверните пријатели на луѓето.

Интересни факти: Сѐ што не сте знаеле за дијамантите

Дијамантите се најдобрите пријатели на жената и со својата убавина пленат веќе со векови. Денес е време за неколку интересни факти за нив.

Интересно прашање, уште поинтересен одговор: Во колку часот е предоцна за кафе?

Кога и во колку часот треба да го испиете последното кафе за да можете добро да спиете во текот на ноќта?

10 работи чија намена никогаш не би ја погодиле

На прв поглед изгледаат сосема бескорисно, но сите тие имаат скриени намени.

Дознајте што значат дупчињата на долниот дел од грбот и зошто се сметаат за исклучително секси

Нивната убавина и префинетост први ја забележале древните Грци и ги нарекле вдлабнатините на Венера.

20 интересни прашања за вежбање на мозокот

Додека некои можат да се решат со малку напор, некои ги оставаат замислени со часови дури и најбистрите мозоци.

Можете ли да погодите која е најгрдата боја што постои во светот?

Боите можат да ни предизвикаат разни позитивни чувства, но постојат нијанси кои го имаат спротивниот ефект.

25 изненадувачки психолошки факти кои ќе ви помогнат подобро да ги разберете луѓето

Нема ништо попривлечно од тоа да се разбере причината за начинот на кој се однесуваме, ги третираме другите и се изразуваме себеси.

6 едноставни начини на кои можете да ги прочитате туѓите мисли

Сите сакаме да знаеме што всушност мислат луѓето кога ќе кажат нешто, како и да го разбереме нивниот начин на размислување.

Запознајте ја Рапанзел од вистинскиот живот

Оваа принцеза од Дизни повеќе не е само лик од приказните бидејќи се појави девојка која без двоумење можеме да ја наречеме вистинската Рапанзел!

Спиете со или без чорапи? Дознајте што открива тоа за вас

Можеби ќе си помислите дека и во двата случаи се работи за навика, но ова открива многу повеќе работи за вас отколку што можете да си замислите.

Што ќе се случи со вашето тело доколку доживеете блиско искуство со смртта?

Доколку верувате во задгробен живот, можеби ќе кажете дека искуствата на оние што го доживеале ова се толку слични, затоа што тоа навистина им се случува.