Нумерологија: кој е вашиот животен број?

Нумерологијата е наука за броевите и нивното влијание врз личните карактеристики, мотивацијата, талентот и животната цел. Таа може да даде објаснување зошто сме склони да правиме одредени работи.
Датум: 11 мај 2012

Скитник, кројач, војник, шпион (Tinker Tailor Soldier Spy)

Филм за проблемите и предизвиците на британската разузнавачка служба во времето на студената војна...
Датум: 11 мај 2012
, Автор:

Перфектно ледено кафе

Вкусно летно кафенце кое ќе ви ја разгали душата...

Крф – дестинација за летен одмор

Магичниот островот Крф се наоѓа во Јонското Море, покрај брегот на Епир, во Грција. Овој остров ги комбинира софистицираната атмосфера, зелените падини, сината вода и долгите песочни плажи.
Датум: 11 мај 2012

Неколку одлични, но недовршени литературни дела

Дури и да успееме да ги отплеткаме конците така како што овие големи умови планирале, никогаш нема да знаеме дали е тој вистинскиот начин да се комплетира кој било од овие паралелни светови.
Датум: 11 мај 2012
, Автор:

Слатки булдози танцуваат твист

Не знаеме точно дали на овие булдози рокенролот им влегол во сржта, па не можат, а да не танцуваат твист или едноставно станува збор за убаво чешкање од подот. Сепак едно е сигурно, неодоливи се.

Знакот СТОП во неколку симпатични варијанти

Ако на најнеомилениот меѓу сообраќајните знаци му се додадат неколку зборови ќе се создаде порака која сосема ќе го смени контекстот на знакот.