емоции | Кафе пауза

Неколку вежби за смирување и контролирање на емоциите

Секој од време на време доживува интензивни искуства и емоционални реакции, но ако силните емоции влијаат на вашите односи и квалитетот на животот, најверојатно имате проблем со контролирањето на емоциите.

Кои се најчестите емоции кои ги потиснуваме длабоко во себе?

Имајте на ум дека овие емоции произлегуваат како резултат на нашите внатрешни борби, несоодветно однесување и незадоволство...

Психолозите откриваат која емоција е најтешка за контролирање!

Секој ден доживуваме разноразни емоции, некои ги искажуваме отворено, а некои ги чуваме во себе и потиснуваме...

Тест: Изберете една од овие куќички и откријте од што најмногу се плашите

Од што најмногу се плашите? Ќе дознаете преку овој тест.

Знаци кои покажуваат дека не знаете како да се справите со емоциите

Понекогаш ги замолчуваме и потиснуваме емоциите од срам и страв од она што другите ќе го кажат, понекогаш мислиме дека последиците од изразувањето емоции се премногу големи, а понекогаш е полесно да молчиме и да го игнорираме она што се случува во нас отколку да зборуваме гласно за то

Како се чувствува секој хороскопски знак за пристигнувањето на 2021 година?

Со нетрпение го очекуваме крајот на 2020 година и се надеваме дека 2021 ќе биде многу подобра.

Која емоција може да ја помеша секој хороскопски знак со љубовта?

Понекогаш, чувствувате нешто кон некоја личност, но не знаете дали сте заљубени. Во продолжение прочитајте која емоција може да ја помешате со љубовта.

5 емотивни хороскопски знаци што се заробени во своите чувства

Некои луѓе им се препуштаат на чувствата до тој степен што не можат да прават ништо друго, освен да ги процесираат своите емоции, а тоа најчесто се случува кај следниве хороскопски знаци.

Зошто секој хороскопски знак се обидува да ги скрие своите чувства?

Животот е премногу краток за да ги криете вашите чувства. Не дозволувајте емоциите што ги држите во себе да ви наштетат.

3 хороскопски знаци на кои емоционалната интимност во врската им е на прво место

Постојат неколку хороскопски знаци што ѝ даваат приоритет на емоционалната интимност во врската и ова се луѓето кон кои треба да бидете насочени ако саката силна и долготрајна врска.

Најлошите емотивни навики на хороскопските знаци: Овните се импулсивни, а Вагата е неодлучна!

Постојат луѓе кои ги забораваат своите граници во врската и немаат емотивната интелигенција иако таа е потребна.

Сè што сакате и мразите кај другите открива многу работи за вас

Луѓето во вашите животи се вашите најголеми учители. Начинот на кој реагирате на нив е директен одраз на тоа како се однесувате кон самите себеси.