ДНК | Кафе пауза

Можете ли да замислите свет каде ќе го пронајдете идеалниот партнер преку ДНК анализа?

Можеби звучи како одлично решение на почетокот, но дали е навистина така? Одговорот на ова прашање ќе го даде новата напната серија „The One“.

Пушењето цигари може да ја промени вашата ДНК!

Една нова студија неодамна утврдила дека последиците од пушењето цигари се многу поголеми отколку само надворешната штета што ја гледаме и зголемената шанса за заболување од рак.

Еве што му се случува на телото по само еден тренинг!

Што се случува во телото по само еден тренинг?

10 фасцинантни и помалку познати факти за женското тело

Еден од начините целосно да го засакате вашето тело е доколку го запознаете и однадвор и однатре.

Обожавате кафе? Тоа мора да е запишано во вашите гени

Дали ви се случува да се наежите од само една голтка од вашето омилено кафе? Едно ново истражување сугерира дека овој вид кафеџии ја имаат љубовта кон кафето кодирано во нивната ДНК.

Интересно откритие: Изгледа дека сите сопружници имаат слична ДНК

Една нова студија открила дека сопружниците всушност имаат ДНК која е многу слична. Послична ако ја споредите со случајно избрана личност.

Несекојдневни „форензички колажи“

Мајкл Мејпс во својата уметност употребува примероци од коса, отпечатоци од прсти, фотографии, накит итн. или накратко „биографска ДНК“.

Науката на бакнувањето

Кога двајца луѓе првпат се бакнуваат, тие еден на друг си испраќаат сигнали за нивното здравје и ДНК, преку вкусот и мирисот, кои им помагаат да изберат компатибилен партнер, вели авторот на истражувањето Рафаел Влодарски...

Колку е лесно да се клонира вашето лице?

Артистката Хедер Дуи Хагборг ја приближила уметноста до науката со нејзиниот проект, во кој пресоздава човечки лица од ДНК што ја наоѓа на предмети фрлени на улиците...

Извонредни фотографии и факти за горилата

ДНК-та на горилата е од 95% до 99% слична со човечката.
Датум: 29 мај 2012
, Автор:
12