Сличностите во однесувањето на мажите и мачките

Кој би рекол дека постои толку голема сличност помеѓу мажите и мачките? :)

Колку е лесно да се клонира вашето лице?

Артистката Хедер Дуи Хагборг ја приближила уметноста до науката со нејзиниот проект, во кој пресоздава човечки лица од ДНК што ја наоѓа на предмети фрлени на улиците...

Милкшејк од кафе и нутела

Вкусно и освежително попладневно задоволство...