Наставник ја носи истата облека за на табло 40 години

Дејл Ирби од Ричардсон, САД е учител кој е познат во основното училиште „Престонвуд“ по неговата 40-годишна традиција, да се фотографира секоја година за таблото, носејќи ја истата облека.

Тригодишно девојче со аутизам воодушевува со своите слики

Тригодишното девојче Ирис Халмшоу има аутизам, а обожава да слика, бидејќи со тоа ја подобрува својата концентрација и фокусирањето.

Хармонично пријателство меѓу мечка, лав и тигар

Во една зоолошката градина во американската држава Џорџија, меѓу животните постои пријателство кое сме го виделе само во цртаниот филм „Мадагаскар“.

Најубавиот свадбен подарок кој една мајка може да му го даде на синот

Еден корисник на сервисот се пофалил со многу интересен и емотивен свадбен подарок кој го добил од својата мајка.

Никогаш не би погодиле од што е направен овој фустан

6-годишната Хана е дизајнерка на овој невестински фустан како од бајките, но тој не може да се облече. Хмм...

Најромантичната приказна за Свети Валентин која ќе ве расплаче

Со мојот мил сопруг Џон бевме во брак 46 години. Секој Свети Валентин тој ми ги праќаше најубавите цвеќиња, во кои имаше картичка со едноставна порака сочинета од пет зборови: „Мојата љубов кон тебе расте“.

Вистинска приказна: Уличен стаорец им ја спасил врската

Колку една сосема случајна ситуација може целосно да ни го промени животниот тек? Дали секој кој влегува во нашите животни се појавува со причина, ни носи некаква порака, остава нешто зад себе?
Датум: 08 фев 2013
, Автор:

Учител-херој од Индија обезбедува бесплатно образование за сиромашните деца

Oвој храбар човек ja покажува во практика тезата на Ганди дека секој треба кај себе да ја бара промената која сака да ја види во светот околу себе.

Торта, писмо и „големи“ вести

Корисничка на платформата за блогирање „“, со торта и писмо им соопштила на родителите дека е геј. Прочитајте ја нејзината креативна и искрена порака, но и нивната реакција.
Датум: 30 јан 2013
, Автор:

Јајце во јајце

Сигурно сте виделе жолти, бели, точкести јајца, две жолчки во едно јајце... Но сте виделе ли јајце во кое има уште едно бебе-јајце? :)

Најкреативното песочно игралиште за деца направено од еден татко

Доколку сакате на вашите дечиња да им овозможите неизмерна радост, ова е еден од начините на кои можете да го сторите тоа.

Наместо автомобил паркирале детска количка, зашто им се може!

Едно австралиско семејство своето паркинг место го држи со пластична количка-играчка за деца. :)