Најромантичните летни дестинации во светот

Доколку вашата замисла е ова лето да го поминете со партнерот шетајќи по рајските песочни плажи за време на зајдисонцето, гушкајќи се на кралските лежалки со меки перничиња, пиејќи винце на балконот со неверојатен поглед...

Холандската Венеција

Селото е поврзано преку канали со вода, мостови и патеки за велосипеди. Прекрасна идила за уживање и рекреација, од која со сигурност ќе се инспирирате...

Куќи издлабени во карпи

Волшебните предели на Кападокија, Турција ги чуваат многуте тајни на луѓето кои живееле во куќи издлабени во карпи.

Јапонската пустина

Кој би помислил дека и во Јапонија има пустина? Ова всушност не е вистинска пустина, туку огромен песочен нанос кој изгледа фантастично.

Бунарот на вештерката

„Бунарот на вештерката“ е несекојдневно атрактивно место во естонското село Тухала. Тој во поголемиот дел од времето изгледа многу нормално и не е поразличен од кој било друг бунар. Но кога има силен наплив на вода...

Мон Сен Мишел – град среде море

„Ремек дело на природата, што стои помеѓу земјата и небото, меѓу континент и океан, каде што плимата и осеката се менуваат толку брзо како галопирачки коњ.”
Датум: 18 јан 2011
, Автор:

Најшарените градови во светот

Можеби премногу шареното изгледа лошо и невкусно, но со текот на годините, фасадите од куќите и зградите во овие градови направиле прекрасни пејзажи кои ќе се паметат засекогаш.
Датум: 25 ное 2010
, Автор: