Мон Сен Мишел – град среде море

„Ремек дело на природата, што стои помеѓу земјата и небото, меѓу континент и океан, каде што плимата и осеката се менуваат толку брзо како галопирачки коњ.”
Датум: 18 јан 2011
, Автор:

Најшарените градови во светот

Можеби премногу шареното изгледа лошо и невкусно, но со текот на годините, фасадите од куќите и зградите во овие градови направиле прекрасни пејзажи кои ќе се паметат засекогаш.
Датум: 25 ное 2010
, Автор: