Декорација на божиќни свеќи

Во божиќните традиции на многу земји, па и кај нас, се применуваат божиќните свеќи. Палењето на свеќите го симболизира раѓањето на Исус и со тоа ја освежува и обновува инспирацијата кај луѓето за поубав и нов почеток на годината. Божиќните свеќи, исто така, метафорично ја претставуваат чистината и новиот пат што треба да се помине во годината што следува. Свеќите се еден вид амблем на Божиќ. За време на божиќните празници, можете да ги забележите насекаде.
(1) Декорација на Божиќни свеќиБожиќните свеќи доаѓаат во различни форми. Можат да се користат околу каминот, на масата, кај божиќното дрвце, на прозорците или на кое било друго место. Тие претставуваат одличен светол елемент во вашиот празничен декор. Исто така, ако ги ставите близу до влезната врата, можат да претставуваат одличен топол и светол пречек за вашите гости. Во секој случај, еве ви неколку креативни начини како да ги декорирате и каде да ги искористите вашите божиќни свеќи.
(2) Декорација на Божиќни свеќи(3) Декорација на Божиќни свеќи(4) Декорација на Божиќни свеќи(5) Декорација на Божиќни свеќи(6) Декорација на Божиќни свеќи(7) Декорација на Божиќни свеќи

За авторот
Читај на раат!

Поврзани содржини

Остави коментар