Зошто треба веднаш да си се извините на себе за сите грешки?

Дали и вие честопати на другите им придавате поголема вредност, притоа ставајќи се себе на страна?

Не ја барајте вашата вредност во очите на мажот – најдете маж кој ќе вреди

Многу жени придаваат преголемо значење на тоа да се биде во врска, а не обрнуваат доволно внимание на сопствената самодоверба.

Пол Мекартни за животот: Листа на работи кои секогаш треба да ги имате на ум

Нештата кои се споменуваат во листата треба секогаш да бидат присутни во нашата потсвест и да нѐ потсетуваат на тоа колку вредиме и колку е убав животот.

Животната цел на жената не е само да им угодува на другите

Можеби тука лежи причината зошто жените почесто имаат ниска самодоверба, не се задоволни со нивниот физички изглед и се поанксиозни од мажите.

Моќни цитати за љубовта кон себе

Секој човек треба да настојува да се чувствува удобно во своја кожа.

Поучна приказна за самопочитта и моќта на љубезноста

Ништо не е невозможно доколку веруваме во самите себе и се почитуваме.

5 емоции кои ги немаат успешните претприемачи

Од една страна емоциите може да бидат поттик, но од друга страна тие може да бидат и голем демотиватор.

Ние самите сме архитекти на сопствената (не)среќа

Ние одлучуваме понекогаш да го гледаме светот со очилата на разочарувањето, наместо шансите, затоа што поминуваме низ тежок период.

Силните жени никогаш не ја забораваат својата вредност, дури ни кога се осамени

Да се биде сингл е едно ослободително искуство исполнето со авантура, себеоткривање и понекогаш моменти поминати во самотија.

Индиски учител открива како секогаш да бидеме среќни

9-те совети за среќа на Пaрамаханса Јогананда.

10 работи кои жените што го сакаат својот живот ги прават поинаку

Целта на скоро секоја жена е да биде среќна и да го сака својот живот.

Ничиј живот не е совршен и затоа треба да избираме со кои проблеми сме најсреќни

Сите ние сакаме да го избереме оној совршен пат кој ќе нѐ одведе онаму каде што сакаме во животот.