Еве зошто мажите мислат дека туѓата жена е послатка: Жива вистина!

Еве зошто мажите мислат дека туѓата жена е послатка: Жива вистина!

За ја илустрираме целава ситуација ќе ви раскажеме една приказна.

Еве зошто мажите мислат дека туѓата жена е послатка: Жива вистина!

Во старите времиња, Господ ослепил 10 луѓе. Едниот од нив ја обработувал земјата, другиот ги чувал овците, а третиот бил ловец… сè до последниот. По некое време тие му рекле на Господ:

„Сè е тука, но нешто недостасува. Досадно ни е“.

Господ им дал тесто и им рекол:

„Секој од вас нека направи жена по сопствен избор: висока, ниска, дебела, слаба… Но, јас ќе им вдахнам животот“.

Тогаш Господ ги извадил 10 грутки шеќер и ги ставил пред нив:

„Тука има 10 грутки шеќер. Секој од вас нека земе по една и нека ѝ ја даде му на жена си за животот со неа да му биде посладок“.

Тие направиле така, но Господ се налутил:

„Има измамник меѓу вас, затоа што пред вас имаше 11 грутки шеќер! Кој зеде две?”

Тие молчеле. Господ ги зел нивните жени и ги измешал, а потоа повторно им ги поделил по случаен избор. Оттогаш, 10 од 10 мажи мислат дека е послатка туѓата жена затоа што изела уште едно парче шеќер.

Додека само еден од нив знае дека сите жени се исти затоа што тој ја изел 11-та грутка шеќер.

Можеби сакате да прочитате и за мажот, жената и лебот, кратка поучна приказна за долг и среќен брак.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Смислата на животот ја бара преку уметноста и креативноста. Пишувањето е нејзино секојдневие.

Поврзани содржини

  1. Дејан Reply

    Жените се лакомат по туѓи мажи. За маж сите жени се исти. Намалите малце со шовинизам…

Напиши одговор на Дејан Откажи одговор