Тест на личноста: Дали сте оптимистичен реалист или духовен оптимист?

Тест на личноста: Дали сте оптимистичен реалист или духовен оптимист?

„Среќни сме само тогаш кога не бараме ништо од утрешниот ден, а со благодарност го прифаќаме она што ни го носи денешниот.“ – Херман Хесе

Оптимизмот е позитивно сфаќање и поглед кон светот. Оптимистите секогаш ги очекуваат најдобрите можни резултати. Оптимизмот се дефинира и како зголемена надеж за подобра иднина. Честопати се поврзува со наивноста. Спротивно на оптимизмот е песимизмот. Реалистите се некаде помеѓу овие две спротивности и тие поседуваат добра комбинација од промисленост и оптимизам. Направете го следниот тест за да дознаете дали сте оптимисти, песимисти, реалисти или пак комбинација од сите нив…

Тест на личноста: Дали сте оптимистичен реалист или духовен оптимист?

Тест

Одговорете на прашањата со ДА или НЕ.

1. Дали сакате да патувате?

2. Дали сакате да научите нешто ново што не сте го правеле досега?

3. Дали страдате од несоница?

4. Дали сакате да ги викате пријателите на гости и да ги посетувате?

5. Дали имате развиена интуиција? Можете ли да ги претчувствувате претстојните неволји?

6. Дали честопати ве обземаат мисли дека многу ваши врсници постигнале многу повеќе во животот од вас?

7. Дали се занимавате со спорт?

8. Дали мислите дека судбината е неправедна кон вас?

9. Дали ве загрижува можноста за глобална еколошка катастрофа?

10. Дали сметате дека научниот напредок повеќе создава проблеми одошто ги решава?

11. Дали се сомневате во вашиот избор на професија?

12. Дали вашиот имот е осигурен?

13. Дали би се преселиле во друг град ако ви понудат интересна и добро платена работа?

14. Дали сте задоволни од вашиот изглед?

15. Дали често се чувствувате лошо?

16. Можете ли да се вклопите во нов тим на работа?

17. Дали вашето опкружување ве смета за активна личност?

18. Дали верувате дека постои пријателство без корист?

19. Дали верувате во добри знаци: Среќни броеви, среќни денови во неделата и слично?

20. Дали сметате дека секој е одговорен за сопствената среќа?

Соберете ги поените

1. ДА – 1 ; НЕ – 0

2. ДА – 1 ; НЕ – 0

3. ДА – 0 ; НЕ – 1

4. ДА – 1 ; НЕ – 0

5. ДА – 0 ; НЕ – 1

6. ДА – 0 ; НЕ – 1

7. ДА – 1 ; НЕ – 0

8. ДА – 0 ; НЕ – 1

9. ДА – 0 ; НЕ – 1

10. ДА – 0 ; НЕ – 1

11. ДА – 1 ; НЕ – 0

12. ДА – 0 ; НЕ – 1

13. ДА – 1 ; НЕ – 0

14. ДА – 1 ; НЕ – 0

15. ДА – 1 ; НЕ – 0

16. ДА – 1 ; НЕ – 0

17. ДА – 1 ; НЕ – 0

18. ДА – 1 ; НЕ – 0

19. ДА – 1 ; НЕ – 0

20. ДА – 1 ; НЕ – 0

Продолжете на следната страница за да ги видите резултатите од тестот…


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Писателот во нејзината глава вели: Дај ми англиска книжевност. Дај ми урбан апсурд и егзистенцијализам. Дај ми мистерии за човечката психа. Дај ми театар и џез како терапија.

Поврзани содржини

Остави коментар