Која нијанса ја гледате? Одговорот ќе ви открие интересен психолошки факт за вас

Сивата боја е доволно неутрална да пренесува информации што можат да влијаат на нашето внатрешно расположение. Од друга страна пак, белата носи моќна енергија, црната целосно ја впива па затоа и сивата останува хармонична и ненаметлива. Ако малку подобро погледнете, ќе сфатите дека оваа слика ја сменила својата нијанса од сива во некоја од подолните избори… Тоа се случува под влијание на вашата психолошка состојба што може да се толкува на најразлични начини. Па подготвени сте да откриете која е вашата нијанса? Што мислите, дали таа се прелева во зелено, сино или сепак е чисто сиво?

(1) koja-nijansa-ja-gledate-odgovorot-kje-vi-otkrie-interesen-psiholoshki-fakt-za-vas-www.kafepauza.mk

 • Зелена

  Ако сте забележале зелена, борова боја, вие според мислењето на околината сте социјална и атрактивна личност. Лесно остварувате контакт, па без проблеми создавате поврзаност со кој било соговорник.

  (2) koja-nijansa-ja-gledate-odgovorot-kje-vi-otkrie-interesen-psiholoshki-fakt-za-vas-www.kafepauza.mk

 • Сина

  Сината нијанса потсетува на длабочините на океанот. По природа, вие сте прилично мистериозна личност. Ви недостасуваат неколку блиски пријатели, но за да се чувствувате добро, најчесто доволни сте си самите на себе. Во одредени ситуации можете да бидете многу харизматични и шармантни. Обожавате да ја трошите енергијата на рационални нешта.

  (3) koja-nijansa-ja-gledate-odgovorot-kje-vi-otkrie-interesen-psiholoshki-fakt-za-vas-www.kafepauza.mk

 • Сива

  Ако не сте забележале друга нијанса во оваа боја, најверојатно минувате низ некаков животен конфликт. Во вашата душа се наоѓа непријатна тежина, настаната од туѓото мислење. Можеби чувствувате и некаков стрес што ве поставил во неизвесна позиција.

  (4) koja-nijansa-ja-gledate-odgovorot-kje-vi-otkrie-interesen-psiholoshki-fakt-za-vas-www.kafepauza.mk

Како што можете да видите, нашата психолошка перцепција во голема мера влијае на начинот на кој го гледаме светот околу нас. Сепак треба да ве потсетиме дека ниту една од овие интерпретации не е пресудна. Тие се, пред сè, патоказ врз чија основа можете да го подобрувате вашиот живот.

За авторот
Дипломиран психолог кој обожава да пишува. Автор на научно-фантастичната книга „На работ од времето“. Животно мото ѝ е дека не смее да помине ниту еден ден без кафе и танцување.

Поврзани содржини

Остави коментар