јаглехидрати | Кафе пауза

Кое овошје содржи најмалку шеќер?

Исхраната без шеќер е актуелен тренд, но ако размислувате да го елиминирате овошјето поради природните шеќери што ги содржи, можеби ќе сакате да размислите двапати.

8 намирници богати со јаглехидрати и одлични за вашиот имунитет!

Природните јаглехидрати не се штетни за организмот!

6 зачини што може да ги користите ако сте на кето диета

Луѓето најчесто го поврзуваат зборот „диета“ со невкусна храна, но само затоа што следите одреден план на исхрана, не значи дека вашите оброци не може да бидат вкусни.

5 јаглехидрати што ќе ви помогнат во намалувањето на вишокот килограми

Кога ќе помислите на јаглехидратите, обично првата асоцијација е здебелување. Она што треба да го знаете е кои јаглехидрати да ги изберете ако сакате да го намалите вишокот килограми.

Прашања со кои ќе откриете дали сте нетолерантни на јаглехидрати

Веќе неколку години се зборува за нетолеранцијата на глутен, но исто честа појава е и нетолеранцијата на јаглехидрати.

Во кој дел од денот е најдобро да изедете нешто благо?

Дури и ако од исхраната сте ги исфрлиле лебот, тестото и сè друго што е направено од брашно, голема е веројатноста одвреме-навреме да посакате нешто благо.

Листа од корисни јаглехидрати кои ќе ви помогнат во борбата со килограмите

Многумина знаат дека диетата без јаглехидрати дава навистина брзи резултати, но слабеењето на овој начин не е правилно.

Дали знаете дека со одредена храна може да предизвикате рана менопауза?

На кој начин самите можете да предизвикате рано завршување на месечните циклуси?

Здрави јаглехидрати кои ќе ви помогнат да ја постигнете посакуваната телесна тежина

Јаглехидратите играат голема улога во правилното функционирање на организмот и задоволувањето на енергетските потреби.

Зошто ни е потребен шеќерот?

Шеќерот има голема улога во организмот, но често слушаме дека е штетен по здравјето. Дали е тоа навистина така, или пак тоа се должи на нашето претерано внесување шеќер во организмот?
12