Оваа сезона ќе владее белата боја

Во романтичните комбинации за топлите денови посебно место имаат неутралните бои, на чело со белата.

Колку често треба да ја перете постелнината?

Дури и ако секоја вечер легнувате во чист кревет, сигурно по само неколку денови чувствувате дека е време да ја исперете постелнината.

Децата постари од 2 години не би требало да спијат во текот на денот

Доколку вашето дете не сака да спие во текот на денот, нема потреба да го присилувате на тоа.

Прашања со кои ќе откриете дали сте нетолерантни на јаглехидрати

Веќе неколку години се зборува за нетолеранцијата на глутен, но исто честа појава е и нетолеранцијата на јаглехидрати.

Нова опасност: Се меша ДНК на оралниот и гениталниот херпес

Комбинацијата на гените создала нов вид херпес кој можеби е отпорен на постоечките лекови.

Жените со овие хороскопски знаци се најдобрите партнерки

Ѕвездите можат да ви откријат какви сте на работното место, како се однесувате со пријателите и се разбира, какви сте во љубовта.

Зошто силните жени се приврзуваат лесно?

Силните жени можеби изгледаат емоционално повлечени, но всушност многу лесно се приврзуваат.

Будењето рано значи дека вашиот стрес достигнал критична точка

Доколку сте се разбудиле рано наутро и веднаш сте се чувствувале будно и анксиозно, можеби вашиот стрес ја достигнал критичната точка.

4 знаци што покажуваат дека довербата во вашата врска е навистина силна

Дури и ако длабоко во себе знаете дека партнерот се грижи за вас и ве почитува, довербата не е нешто што би го дале лесно.

6 изненадувачки факти за Микеланџело

Заедно со Леонардо да Винчи, Рафаело и Тицијан, Микеланџело се смета за пример за италијанската ренесанса.