човек | Кафе пауза

Уметник се обидува да ја долови врската меѓу човекот и природата преку овие скулптури!

Овие скулптури сведочат за нераскинливата врска меѓу природата и човекот!

Илустрации кои прикажуваат како би изгледал животот на еден хрчак ако беше човек

Артистот Готе создава илустрации од еден хрчак кој живее како да е човек. Низ илустрациите можете да забележите дека хрчакот прави различни активноси од секојдневниот живот како готвење, облекување, вежбање.

Што ја прави човечката интелигенција толку уникатна?

Што е она што ја одделува човечката интелигенција од онаа на другите животни?

8 неверојатни нешта кои докажуваат дека нашето тело е најелаборативниот систем во светот

Нашето тело има разни системи што нè штитат, ни овозможуваат одредени способности и ни помагаат да преживееме во опасни ситуации.

Мало потсетување: Грешките ве прават човек!

Никој не очекува од вас да бидете безгрешни, бидејќи тоа никогаш нема да се случи.

10 правила кои ќе ви помогнат да сфатите што значи да се биде човек

Сѐ што треба да направите уште денес е да гледате, слушате и верувате.

30 нешта што никогаш не треба да ги правите доколку сакате да пронајдете вистинска среќа

Дури и ако го добиеме сето она што го сакаме, тоа нема да ни гарантира среќа.

10 следни можни чекори во еволуцијата на човекот

Иако цивилизацијата не постои доволно долго за да забележиме некои големи промени, можеме да очекуваме нешто такво. Оваа листа ги содржи 10-те најголеми промени кои можеме да ги очекуваме кај луѓето во наредните 200.000 години.

8 работи што треба да ги знаете за Софија – роботот кој се закани дека ќе го уништи човештвото

Софија е првиот робот кој добил државјанство во Саудиска Арабија.

Кои се следните чекори во еволуцијата на човекот?

Кои промени би можеле да ги очекуваме во наредните 200.000 години?

5 начини на кои вашата ќерка ве прави подобар човек

Децата влијаат на тоа родителите да станат поодговорни, поразумни и подобри личности.

Поучна приказна: Човекот и малото маче

Однесувајте се онака како што сакате и другите да се однесуваат кон вас!