фази | Кафе пауза

Кои се 5-те фази на љубовната врска?

Вљубувањето е една од најубавите работи што може да ни ги подари животот!

Како правилно да се грижите за себе во текот на секоја фаза од менструалниот циклус?

Менструалниот циклус не го опфаќа само периодот на менструација, туку се состои од четири различни фази: менструација, фоликуларна фаза, овулација и лутеинска фаза.

Како да пресметате кога е најдобро време да легнете да спиете?

Според податоците на Советот за спиење од 2017 година, најпопуларното време за спиење е некаде помеѓу 22 и 23 часот. Сепак, приближно една третина од луѓето остануваат будни до полноќ.

6-те фази низ кои треба да поминете за да сфатите дека тој не е вистинскиот

Мислевте дека сте ја запознале личноста со која ќе го поминете остатокот од животот, но сега сфаќате дека не сте биле во право.

Вашиот апетит има 7 фази и секој што сака да изгуби тежина треба да ги знае

Една од најкомплицираните односи што човекот ги има е оној кон храната.

Низ кои 7 фази треба да поминете кога сакате некој што не може да го имате?

Како што е потребно време за да засакате некого, така е потребно и време за да се откажете од чувствата за него.

Психолозите откриваат 5 љубовни фази и во која од нив најчесто доаѓа до раскинување

Фазите на љубовта се скалило по кое треба да се искачите ако сакате трајна врска.

11 брутално искрени фази на партнерите што имаат врска без обврски, а се дел од исто друштво

Пријателствата се комплицирани, а сексот уште повеќе ги комплицира работите. Тоа не значи дека никогаш не треба да се обидете да имате нешто повеќе со пријател, бидејќи не се знае однапред што прекрасно може да произлезе од тоа...

10-те фази на созревање во вашите 20-ти

Иако не се случило преку ноќ, се чувствувате како наеднаш да сте престанале да бидете дете.

6-те брутални фази по раскинувањето

Ако некогаш сте доживеале тешко раскинување, сигурно знаете дека може да биде вистинска битка.

Работи што ќе ги разберат само луѓето кои се амбициозни, но многу мрзливи

Постојат луѓе кои се многу интелигентни, вешти и креативни, но не го покажуваат тоа поради една единствена причина: Мрзливи се.