теорија | Кафе пауза - Part 2

Што се случува со душата после смртта?

Ова се засега најиздржаните научни теории за тоа што се случува со човекот кога срцето ќе престане да чука и мозокот ќе престане со работа.

Историјата на терминот ОК

Верувале или не ова зборче има многу занимлива и мистериозна историја...

Кој е виновен за стравот од петок 13-ти?

Сè започнало во Скандинавија, на забавата на боговите во Валхала...
Датум: 13 јул 2012
, Автор:

Мистериозните лизгачки камења во Долината на смртта

Овие камења се движат сами, без никаква помош од човек или животни, а причините кои стојат зад овој феномен сè уште се мистерија.

Најголемите нерешени мистерии во светот

Прочитајте за добро познатите нерешени мистерии кои и по многу години, сепак сè уште ги мачат и најголемите умови во светот.

Мистеријата зад феноменот дежаву

Оваа состојба се опишува како грозоморно чувство на нешто познато, предизвикано од нешто што мислиме дека порано сме го доживеале, иако свесно знаеме дека тоа не е така.
Датум: 29 јун 2011
, Автор:

Што има во музејот „Галилео“ во Фиренца?

Погледнете дел од изложените научни инструменти во музејот „Галилео“, Фиренца, сите изуми на Галилео.
12