смисла | Кафе пауза

Кои се најважните елементи на исполнетиот живот?

Прочитајте за значењето на зборовите „смисла“ и „цел“ во животот!

Како да најдете смисла во духовноста без религија?

Ако соберете 1.000 луѓе во една просторија и ги прашате што за нив претставува духовноста, најверојатно ќе добиете 1.000 различни одговори.

7 необични прашања што ќе ви помогнат да ја најдете вашата животна смисла

Смислата му дава значење на вашиот живот. Но, како да откриете која е вашата смисла?

10 знаци дека сте на вистинскиот пат кон реализација на смислата на вашето постоење

Следниве 10 знаци ќе ви откријат дали се движите на вистинскиот пат кон достигнувањето на вашата повисока цел...

Што е смислата на животот?

Ако го земете најдоброто од вашиот живот и уживате во секој обичен момент, сѐ што е околу вас ќе стане необично.

Родители со одлична смисла за хумор

Имањето деца не значи дека треба да престанете да правите луди и смешни работи.

Извонредниот одговор на Стенли Кјубрик на прашањето: „Вреди ли да се живее?“

Прочитајте го неговиот одговор што ќе ви помогне да ја согледате светлата страна на работите и ќе ви овозможи излез од егзистенцијалната криза...

Моќна поема за смислата на животот

Она што сите го забораваме е дека суштината на животот се крие во малите, секојдневни работи на кои воопшто не им обрнуваме внимание.

Опра Винфри: 10 едноставни правила за успех

Правила за успех во животот и кариерата од една од највлијателните жени во медиумите.

Животно школо: Како да ја пронајдете идеалната работа за вас?

Шесте почетни чекори од животното школо „The School of Life“ кои водат до работата која ви одговара вам и која нема да ве прави да се чувствувате непријатно секој ден...

Стилот и минатото: Фотографии кои докажуваат дека сме ја заборавиле смислата за стил

Минатото, како и секогаш, има што да нè научи, а во овој случај лекцијата е за стилот и за тоа колку сме заборавиле што значи тој збор.

5 знаци дека постоите за да постигнете многу повеќе во животот

Време е да започнете да го живеете вашиот живот онака како што отсекогаш сте посакувале.
12