слушање | Кафе пауза

Како да го натерате партнерот да ве слуша? Ова се трите начини…

Мажите едноставно не умеат да слушаат, но со помош на овие едноставни тактики, ќе почнат да ве следат со големо внимание.
Датум: 19 сеп 2019
, Автор:

Изгубени сте затоа што можеби сте престанале да се слушате себеси

Можеби сте изгубени затоа што барате одговори од луѓето кои ги имаат истите прашања како и вие.

Најновите истражувања откриваат: Растенијата можат да „чујат“ како ги јадете

Растенијата можат да распознаваат звуци, па така можат да „чујат“ кога некој ги јаде и да реагираат соодветно.

Вашите омилени личности во светот ги имаат овие 3 заеднички работи

Што треба да знаете за да бидете подобар пријател?

10 причини зошто луѓето одамна престанале да слушаат

Слушањето е доблест којашто не ја поседува секој.

Дали постои разлика помеѓу емпатија и сочувство?

Најголемата заблуда е тоа што луѓето ја поистоветуваат емпатијата со сочувството.
Датум: 20 авг 2015
, Автор:

Како да бидете поздрави, посреќни и попродуктивни личности?

Сите сакаме да бидеме здрави, среќни и продуктивни, трите нешта кои гарантираат исполнет живот. Кои се навиките на здравите, среќни и продуктивни личности?
Датум: 27 ное 2014
, Автор:

Моќта на прашањата – Прашувајте, прашувајте, прашувајте…

Од мали нозе нè учат и ние ги учиме децата дека поставувањето прашања е срамота или е непотребно и во тој случај што да очекуваме од тие деца кога ќе пораснат?!
Датум: 31 окт 2014
, Автор:

9 знаци дека сте родени да бидете писатели

Доколку се сомневате дали го имате во себе она што е потребно за да се биде писател, погледнете ги наредниве неколку знаци...

5 начини на кои не би требало да разговарате со вашиот партнер

Тоа што имате да го кажете е толку важно што мора да му се обрне внимание? Но, и покрај сѐ, не успевате во вашата намера. Прочитајте зошто...
12