Рециклирајте ги старите шишиња и направете светилки во форма на бувови

Рециклираните шишиња може да бидат одличен декор за во вашата соба, само ако имате желба да бидете креативни и да одвоите малку од вашето време.

Од свеќник до полица: 7 неверојатни идеи за искористување на лимените конзерви

Бидете креативни и искористете ги старите лименки на вистинскиот начин.

Нема да поверувате на кој начин може да ги искористите пластичните шишиња. Погледнете!

Овие проекти се едноставни, корисни за секојдневниот живот, но и за заштита на животната средина.

Прекрасна рециклирана уметност од стари клучеви и парички

Мајкл (Moerkey) од Австралија ги претвора фрлените клучеви и парички во шишиња, абажури и други преубави рециклирани метални структури.
Датум: 09 мај 2015
, Автор:

Креативни употреби на старите светилки

Започнувајќи од вазни и садови за бонбони, па сè до најразлични декорации, светилките имаат огромна функција во естетските проекти.

Паметна и креативна употреба на стари конзерви

Сè што ви треба е трпение, доза креативност и желба за „направи сам“ авантура. Земете куп конзерви кои наместо да ги фрлите во корпата за отпадоци ќе им најдете место во вашиот дом.
Датум: 21 јун 2014
, Автор:

Од стари палети до нов модерен мебел

Ова се само неколку примери кои можат да ви помогнат. Импровизирајте и не плашете се да ја употребите вашата имагинација.

Колоритни водни цвеќиња направени од 65.000 рециклирани цедеа

Артистот Брус Манро е фасциниран од светлината и преку неговите дела сака да сподели позитивна енергија и среќа...

5 креативно рециклирани авиони

Кога еден огромен Боинг 747 Џамбо Џет ќе биде доволно стар за да не се употребува повеќе, се создава навистина голема количина отпад која може да се рециклира и од неа да се добие нешто ново.

Артист црта фацички на празни лименки најдени на улица

Кога уличниот уметник My Dog Sighs ќе пронајде фрлена празна лименка на улица, тој ја користи ситуацијата за да ја претвори во вистинско уметничко дело.

Прекрасни огромни риби од пластични шишиња

Прекрасната уметничка инсталација која прикажува три огромни риби е поставена на плажата Ботафого во Рио де Жанеиро, Бразил. Скулптурите се направени со цел да го привлечат вниманието на јавноста...
Датум: 02 јул 2012
, Автор:

Хотелски соби сместени во бетонски цевки

Доколку решите да патувате во Мексико и немате проблем со малите димензии на собите, хотелот е прилично евтин и може да ви заврши одлична работа.
Датум: 26 мар 2012
, Автор:
12