Разликата помеѓу живот и смрт: Кога треба да се пијат лековите за висок притисок?

Лековите за висок притисок подобро штитат од срцев удар доколку се земаат пред спиење, одошто наутро. Барем тоа го покажува едно неодамнешно истражување.

Дури и најсилните девојки попуштаат под голем притисок

Дури и најсилните девојки ја достигнуваат онаа точка кога не можат да одат напред.

5 необични техники за справување со стресот кога сте под притисок

Иако е нормално да бидете исплашени и целосно да се блокирате сред некоја стресна ситуација, тоа искуство може да биде навистина болно. Вашата самодоверба се намалува, а вие почнувате да се прашувате за вашите способности.

3 начини да ја подобрите креативноста кога работите под притисок од крајни рокови

Се чувствувате како крајните рокови да ја газат вашата креативност?

7 работи за кои мајките никогаш не треба да се извинуваат

Младите мајки постојано се под голем притисок кој им го наметнува брзиот начин на живеење, но и туѓите предрасуди.

Парестезија: Еве зошто ни трпнат рацете и нозете

Што всушност претставува трпнењето на рацете и дали можеби е опасно по здравјето?

Клучната причина зошто треба да спиете под дебело и тешко ќебе

Прекрасно е чувството кога секое утро се будите наспани и одморени.
Датум: 11 фев 2016

Драги родители, во овие 4 ситуации мора да му дозволите на своето дете да згреши

Овие грешки мораме да им ги дозволиме на децата затоа што само преку нивните сопствени грешки тие ќе научат и ќе бидат спремни за предизвиците кои им ги задава животот.

12 проблеми на интровертите кои работат во заедничка канцеларија

Ова се некои потешкотии со кои се соочуваат интровертите кои ја делат канцеларијата со други колеги.
Датум: 04 мај 2015
, Автор:

Што нема да најдете во една продуктивна канцеларија?

Ова се нештата кои нема да ги најдете во една продуктивна и исполнета работна средина.
Датум: 31 мар 2015
, Автор:

Зошто во многу врски пука тиквата во јануари?

Новата година е период кога луѓето сакаат да си ги расчистат старите сметки и да се ослободат од оние работи кои не им одговарале во минатата. Една од тие работи е секако и љубовната врска во која се чувствуваат несреќни.
Датум: 17 јан 2014
, Автор:

Хоризонтален туш за максимално уживање

Дизајнот на овој концепт ќе го промени традиционалниот начин на уживање во туширањето после напорниот ден.
12