Предложи содржина | Кафе пауза

Поезија: Зракот

Нејасен зрак кој продира во најраните утрински часови, те повикува како во далечен недопирлив сон, и трча пред тебе, а ти неосетно почнуваш да го следиш...
Датум: 29 ное 2013
, Автор:

Каде се купува љубовта?

Во каква продавница се продава ли љубовта, онаму каде што продаваат убави, светкави работи спакувани во најквалитетната хартија или онаму каде освен бадемите, лешниците, бонбоните се продава и таа, рефус?
Датум: 15 сеп 2013
, Автор:

Поезија: Саботно :)

Нема посовршен ден од денес. За нови почетоци и нови луѓе. Но, нека започне денот со старите навики. Кафе, цигара и благо. И сонце. Под него, секој има свое место.
Датум: 31 авг 2013
, Автор:

Поезија: Војник

Се сеќаваш ли, на песната од мојата музичка кутија? Секоја ноќ, ја отворав... и срцево почнуваше да крвари. А се сеќаваш ли како игравме? Ти ми ставаше цвет во косата...
Датум: 18 јун 2013
, Автор:

Една поинаква врска на далечина

Краткиот филм „The long distance relationship“ раскажува приказна за двајца млади луѓе кои се нафатиле на овој чекор. Ова сепак, не е типична приказна за врска на далечина...
Датум: 31 мај 2013
, Автор:

Постои ли детето во тебе?

Дали го исполнивте својот сон или само пораснавте?
Датум: 28 апр 2013
, Автор:

Книгите како храна за душата

Јас и пишаниот збор сме одличен пар. Знаеме да направиме договор, да имаме разбирање. Некој некаде запишал: „Носи го стариот капут, но купи си нова книга“. Но, која девојка не би сакала нов капут секоја сезона!?
Датум: 20 апр 2013
, Автор:

ЖЕНА – битен фактор во општеството

Дами и господо, викнете трипати „УА“ за стереотипите и уште погласно, трипати „УРА“ за еманципираноста на жените.
Датум: 08 апр 2013
, Автор:

Вие сте единствени

„Животот е море, а човекот – кораб. Умот е сидрото на тој кораб, срцето е едро, а страста – ветер во тоа едро. Каква полза од едро без ветер?“ – Вештица, Венко Андоновски
Датум: 29 мар 2013
, Автор:

Нешто што пред 30 години би стоело на хартија

Оскар Вајлд, во една прилика обидувајќи се една голема мудрост да ја смести во мала реченица изјавил: „Мажите ја измислија цивилизацијата за да ги импресионираат жените.“
Датум: 21 мар 2013
, Автор:

Убавината на зборот

Сетете се кој е најубавиот збор кој воопшто сте го слушнале. За мене тоа е „пеперутка“. Кога го слушам зборот, ми мириса на пролет, на новост, на свежина.
Датум: 18 мар 2013
, Автор:

Приказни во градот

14 часа од моето будење, 8 работни часа и 6 активни часа со принцезата моја, а јас се движам лесно, душата ми се смее. Денес го открив моето ново Јас, мојата силна страна...
Датум: 16 мар 2013
, Автор: