постари | Кафе пауза

10 причини што постарите сестри се „закон“

Секој има свое мислење дали е подобро да се биде помладата или постарата сестра, но едно е сигурно - супер е да имате постара сестра.

Според данските научници, постарите мајки се подобри мајки

Имено, психолошката зрелост на постарите мајки има позитивно влијание врз развојот на децата.

Овие обувки прават да изгледате многу постаро одошто сте!

Познато е дека во одредени парчиња облека или бои жените може да изгледаат постаро. Но, дали сте знаеле дека тоа може да го направат и вашите обувки?

Истражувањата покажуваат: Колку повеќе време поминувате со вашата мајка, толку подолго ќе живее таа

Една нова студија покажала дека со тоа што ќе ја поканите вашата мајка на вечера, можете да ѝ го зголемите квалитетот на животот и истиот да ѝ го продолжите.

13 работи од кои се извлекуваат постарите деца, само затоа што се постари

Да, нив почесто ги малтретираат со досадни обврски и правила, но во некои ситуации постарите деца многу полесно се извлекуваат...
Датум: 01 авг 2015

Сите луѓе кои живеат над 100 години ги имаат овие 7 заеднички нешта

Која е тајната на оние кои успеваат да ја надминат 100-тата година?

11 нешта кои само поголемите браќа и сестри ќе ги разберат

Постари браќа и сестри обединете се, ова се нештата кои само вие меѓусебно ги разбирате.
Датум: 11 фев 2015
, Автор:

Стареењето можеби и не е толку лошо

Изгледа дека постарите луѓе не се чувствуваат ни приближно толку лошо колку што мислат помладите.

Постарите браќа и сестри се попаметни, но помладите поинтересни

Според Џефри Клугер, меѓусебниот однос на браќата/сестрите влијае на целиот нивни животен тек...