оптимизам | Кафе пауза

8 особини на истрајните луѓе

Што значи да се биде упорен во животот?

3 совети за оптимистичко размислување и позитивен поглед на животот

Пандемијата нè воведе во ново нормално, кое многумина од нас не можат дури да го наречат и да го сфатат како нормално.

Потсетете се колку е убав светот преку овие 20 прекрасни дестинации

Светот е полн со убави сцени, случки, луѓе и животни. Иако постојано сме преплавени со лоши и депресивни вести, Земјата е сè уште прекрасно место за живеење.

6 причини за оптимизам во 2020 година

Оваа година аналитичарот Фредерик Кемп решил да направи еден поинаков список – список со 6 причини за оптимизам во 2020 година.

Зошто треба да бидете оптимистични?

Оптимистите се луѓе на кои „чашата секогаш им е полна до половина“.

5 едноставни начини да се исполните со оптимизам и да ги наполните батериите

Не е голема тајна дека оптимистите се среќни луѓе, а оптимизмот често се поврзува со задоволството од животот...

Како да го претворите цинизмот во позитивен став?

Иако можеби имаме многу нешта за коишто треба да бидеме среќни, нашиот мозок може да биде програмиран да обрнува повеќе внимание на негативните искуства.

Момче што било згмечено од сено го насмеа Интернетот со неговата биографија на Тиндер

Кога ќе ја погледнете смртта во очи, голема е веројатноста да се променат вашите приоритети и перспектива.

5 неверојатни факти за оптимистите

Оптимистите се поздрави, посреќни и поуспешни од песимистите и неутралните.

Вистински животни приказни што ќе ве наполнат со оптимизам

Понекогаш вистинските приказни се поинтересни и од филмските сценарија!

Зошто не треба да целите кон тоа да бидете оптимисти?

Она што многумина нема да ви го кажат е важноста на негативните емоции.

14 инспиративни цитати за богатството и оптимизмот

Вистинските богатства не се материјалните, туку апстрактните работи, длабоките и позитивни емоции и мисли и волјата.