обвинување | Кафе пауза

5 причини поради кои не би требало да се самообвинувате за прекинување на пријателствата

Иако можеби не можете да сфатите зошто некое пријателство ви завршило, важно е да ги проанализирате следните чекори за да можете да научите нешто од искуството и да продолжите да се развивате како личност.
Датум: 20 сеп 2019
, Автор:

14 работи за кои веднаш треба да престанете да се обвинувате во животот

Понекогаш се обвинуваме себеси за начинот на кој го живееме нашиот живот бидејќи не изгледа совршен како што сакаме да биде.

Признај! – Виновна. Зошто имаме тенденција да ги обвинуваме другите?

Сите луѓе повеќе или помалку ги обвинуваат другите...
Датум: 29 авг 2018
, Автор:

Дали навистина е тешко да се биде маж во денешно време?

Мажите немаат никакво право да се жалат поради тоа што се случува моментално, бидејќи конечно имаат можност да видат како им е на жените постојано.

6 нешта за кои жените неправедно ги обвинуваат мажите

Мажите стануваат сѐ посвесни за работите кои ги омаловажуваат жените, па затоа се трудат секогаш да се однесуваат примерно што доведува до тоа да ја преземаат вината за нешта за кои не се виновни.

Неколку знаци дека ги обвинувате другите луѓе за вашите проблеми

Уште како деца вие учите дека како возрасни од вас се очекува да бидете зрели и одговорни личности кои ќе може да се носат со своите проблеми.

Фотографии кои ги побиваат обвинувањата упатени кон жртвите на сексуален напад

Серијата фотографии со наслов: „А што имаше облечено?“ на Кетрин Камбарери покажува зошто ова прашање воопшто не е во ред.

6 предупредувачки знаци дека дозволувате другите луѓе да ве искористуваат

На вас останува да застанете цврсто зад себе и своите ставови.

Што да направите кога сте обвинувани и засрамени?

Емоциите кои во тој момент владеат со нас носат некои импулсивни реакции кои не се добри за нас. Тогаш, што треба да направиме во таков момент?

10 работи кои хороскопските знаци најмногу ги мразат

Секој човек се вади од такт поради различни причини, а 10 од нив се заеднички за припадниците на различните хороскопски знаци.
Датум: 23 дек 2014
, Автор:

10 начини за справување со депресијата

Доколку сметате дека се чувствувате депресивно треба да посетите психијатар, но постојат и други работи кои можете да ги направите за да си помогнете себеси да се чувствувате подобро, а нема да ве чинат ниту денар.