незадоволство | Кафе пауза

Кои се најчестите емоции кои ги потиснуваме длабоко во себе?

Имајте на ум дека овие емоции произлегуваат како резултат на нашите внатрешни борби, несоодветно однесување и незадоволство...

Како да престанете да се споредувате со другите?

Ако постојано се споредувате со другите, постои ризик од појава на незадоволство и нервоза кои можат да ве спречат да го живеете животот што го посакувате.

6 знаци дека тој не е вклучен во вашата иднина

Имате партнер, но не се чувствувате исполнето и среќно?

Како да си помогнете ако вашето дете е склоно кон плачење и покажување незадоволство?

Веројатно нема родител кој не бил во ситуација да се обиде да заврши некоја обврска колку што е можно побргу и сето тоа придружено со врескањето на детето кое сака нешто.

Како да престанете да бидете завидливи и да почнете да се фокусирате на себе?

Наместо со часови да размислувате за туѓите успеси, преземете ги овие три едноставни чекори што ќе ви помогнат да престанете да бидете завидливи.

5 хороскопски знаци кои го потиснуваат незадоволството во врската

Овие хороскопски знаци ги кријат своите емоции бидејќи не сакаат да предизвикуваат конфликти, но на крајот само ги повредуваат личностите што ги сакаат.

6 нешта што никогаш нема да ги кажете доколку сте задоволни од вашата врска

Без разлика која е причината, доколку сте незадоволни од врската голема е веројатноста да делите некое од следниве мислења.

Што сака од вас вашето незадоволство?

Многу е поголем бројот на оние кои чувствуваат немир и незадоволство, а меѓу нив најбројни се оние кои ја трпат оваа состојба и се обидуваат да се прилагодат на неа.

8 знаци дека под итно ви е потребна промена во вашиот живот

Идејата за промена може да биде застражувачка, особено ако е на високо ниво. Меѓутоа, промената може да биде и неверојатно возбудлива и да ви овозможи да го искористите целосно својот потенцијал.

20 знаци дека сте премногу самокритични

Самокритичноста е нешто што е спротивно од она што нè прави здрави, среќни и исполнети.

Сакате да биде крај, тогаш така нека биде: Не останувајте во несреќната врска поради овие причини

Понекогаш имаме повеќе погрешни причини да останеме во врската која пополека се гасне, отколку што имаме добри причини за да раскинеме.
12