02 декември 2015 | Кафе пауза

Сакате да биде крај, тогаш така нека биде: Не останувајте во несреќната врска поради овие причини

Понекогаш имаме повеќе погрешни причини да останеме во врската која пополека се гасне, отколку што имаме добри причини за да раскинеме.

Неколку занимливости за плацебо ефектот

Плацебо ефектот е психолошки феномен којшто се случува кога веруваме во корисните ефекти од некои супстанции или предмети, коишто тие реално ги немаат. Овој ефект е присутен насекаде.

Легално слеп човек создава неверојатни гифови за начинот на кој тој го гледа светот

Џорџ Редхок не му дозволува на слепилото да го спречи да создава надреални гифови кои хипнотизираат.

5-те најчести погрешни сфаќања за психотерапијата

И покрај тоа што терапијата со текот на времето добива сè попозитивна репутација, сепак сè уште постојат многу луѓе кои веруваат дека таа постои само за „лудите“.

Време на празници: Како да поставите граници за да се чувствувате посреќно?

Празниците се ближат и ова е возбудливо и весело време, но и период во кој лесно може да се почувствувате преоптоварено и стресно...

Илустрации кои ќе ви го стоплат срцето и ќе ви покажат дека љубовта се гледа во малите нешта

Овие илустрации ги издвојуваат вистинските нешта кои ја покажуваат искрената и длабока љубов.

8 несекојдневни начини да се ослободите од стресот

Погледнете ги следниве неколку необични и несекојдневни начини на кои можете да ја преземете контролата над стресот и да се вратите повторно во рамнотежа...

Смели комбинации од бои кои задолжително мора да ги испробате оваа сезона

Оваа сезона внесете малку разиграност во својот изглед и слободно опуштете се во комбинирањето на боите.