мудрости | Кафе пауза

Секогаш кога ќе ве навреди некој, вие возвратете со овие мудри зборови

Мудрите зборови на овој старец ќе ви го променат животот. Ако го усвоите ова правило, ќе живеете посреќно и поубаво.

8 животни мудрости на Џек Николсон

Од него можете да научите многу за животот и за тоа како да пристапите кон сè со помалку стрес и вистински да уживате во секој момент.

20 мудрости на Шерон Стоун

Иако има 62 години, оваа актерка не го изгубила чувството за хумор и продолжува да изговара остроумни бисери, во кои има многу вистина и животни мудрости.

20 суптилни корејски мудрости што ќе го збогатат вашиот ум

Античката мудрост на корејскиот народ е интригантна мешавина од суптилностите и од уникатните мисловни процеси на Источна Азија во комбинација со локалните обичаи и традиции.

20 моќни пораки на Лујза Хеј

Нејзиниот начин на размислување и мудростите што ги остави зад себе ќе живеат засекогаш, а во продолжение прочитајте некои од нив.

Италијански народни мудрости: Никој не може да ви го одземе она што Бог го наменил за вас

Италијанците знаат што е навистина важно во животот. Тие се познати по поговорките, а во продолжение прочитајте некои од најинтересните.

Највредните цитати на Гијом Мисо што секој треба да ги прочита

Гијом Мисо се стекна со голема популарност со неверојатна брзина и успеа да ги освои срцата на многу читатели ширум светот.

16 моќни шпански поговорки што секој треба да ги прочита

Шпанската култура е многу богата, а доказ за тоа се и овие традиционални мудрости што се пренесуваат од генерација на генерација.

17 јапонски поговорки што ќе ги променат вашите ставови кон животот

Ѕирнете во културата на овој фасцинантен и мудар народ и прочитајте ги овие антички јапонски поговорки.

Фридрих Ниче и неговите мудрости: Колку повеќе ги раширувате рацете, толку полесно ќе ве распнат!

Творецот на оригиналното учење, Фридрих Ниче, немал филозофско образование, а неговите теории немаат академски карактер, но се разбирливи за секого и затоа се многу популарни.

15 нешта што ги сфаќаме кога нема да можеме да се потпреме на никого

Колку порано ги сфатите овие нешта, толку поубаво!

Прекрасни совети од принцезата Дијана кои се полни со мудрости за животот

Покрај нејзината прерана смрт очигледно е дека зад неа оставила позитивно влијание.