мислење | Кафе пауза

Тест: Изберете слика и дознајте што мислат другите за вас

Овој тест ќе ви помогне да откриете што мислат другите за вас. Погледнете го колажот без долго размислување и изберете ја првата слика што ви се допаѓа.

10 трикови што ќе ви помогнат да бидете убедливи кога го искажувате вашето мислење

Доволно е само да ги совладате основите на уметноста на убедувањето и да научите како да ги мотивирате другите да прават работи од кои вие имате корист.

Секогаш го кажуваат она што го мислат: Кои се најдиректните хороскопски знаци?

Овие 5 хороскопски знаци никогаш не заобиколуваат и нивното мото е: „Јас секогаш го кажувам она што го мислам!“

Какви предрасуди имаат луѓето за вас поради вашиот хороскопски знак?

Многумина имаат тенденција да формираат мислење за другите само врз основа на нивниот изглед, а некои го прават тоа врз основа на хороскопскиот знак.

Што велат 5 познати духовни учители за болеста осаменост?

Осаменоста е болеста на модерното време. Дури и медицинските истражувања предупредуваат дека осаменоста може да претставува поголем ризик од пушењето и дебелината.

Пензиониран свештеник објаснува зошто црквата го измислила „Пеколот“

Дали рајот и пеколот се само концепти смислени од црквата?

Што навистина мислат хороскопските знаци за Денот на вљубените?

Бидејќи Денот на вљубените ги истакнува нашите љубовни животи, многу луѓе чувствуваат притисок дека треба да го скријат нивното вистинско мислење за овој ден.

Тест на личноста: Дали сте задоволни со вашиот изглед?

Како реагирате кога ќе се погледнете во огледалото? Дали уживате во вашата рефлексија или не сакате да се соочите со вашиот несовршен изглед?

Заборавете на она што ви го велат другите и живејте со полни гради!

Можеби сите сме робови на општественото мислење, бидејќи постојат многу работи што ги криеме само за да се вклопиме.

Како да престанете да се грижите за мислењето на другите?

Иако луѓето зборуваат и коментираат, всушност никој од нив не размислува толку колку што зборува.

5 знаци дека со вашиот живот управуваат туѓи мислења

Немојте да дозволите заради стравот од туѓите мислења да не бидете она што навистина сте.