Спас во текот на менопаузата: 3 природни пијалаци што ја регулираат работата на хормоните

Ако ги пиете редовно, ќе ги регулирате сите хормонални промени што се појавуваат со текот на годините. Овие три пијалаци го регулираат лачењето на хормоните.

Што треба да направите за да ја спречите раната менопауза?

Недостатокот на сексуална активност го принудува телото да ги троши своите ресурси на друго место затоа што овулацијата очигледно е залуден процес.

Истражување: Менопаузата можеби влијае врз животниот век на жените

Според неколку истражувања, постои поврзаност помеѓу траењето на репродуктивниот период на жената и очекуваниот животен век.

Што ја предизвикува предвремената менопауза?

Сè повеќе и повеќе жени порано влегуваат во менопауза која се јавува околу 40-тата година од животот.

Пијалак од 3 состојки со кој ќе ги ублажите симптомите на менопаузата

На жените во менопауза неретко им е потребна помош за да го пребродат овој период од нивниот живот.

Како да го спречите дебелеењето за време на менопаузата?

Менопаузата е природен биолошки процес кој започнува кај жените постари од 40 години и го означува крајот на менструалниот циклус.

Психички симптоми кои можат да се појават за време на менопауза

Постојат повеќе фази на менопаузата, а секоја си има свои симптоми.

Исповед на жена на која менопаузата ѝ го направила животот вистински пекол

На 48 години, Јована почнала да ги забележува симптомите на менопаузата.

8 знаци на рана менопауза за коишто никој не ве предупредил

Изостанувањето на менструалните циклуси и ненадејното чувство на жештина во телото, не се единствените симптоми дека преминувате во фаза на менопауза...

Дали знаете дека со одредена храна може да предизвикате рана менопауза?

На кој начин самите можете да предизвикате рано завршување на месечните циклуси?

Есенцијални масла што ги олеснуваат симптомите на менопаузата

Добитна комбинација од арома и терапевтски својства, за полесни денови во менопаузата.
12