лутина | Кафе пауза

Зошто гневот и лутината не треба да се сметаат за „негативни“ емоции?

Ставот дека некои емоции како лутината и стравот се лоши, едноставно е погрешен.

Совети за како да се справите со лутината и фрустрацијата

Понекогаш, кога сме лути, спасот го бараме кај другите без да бидеме свесни дека самите можеме да си помогнеме. Откријте како!

5 работи што може да ви се случат ако си легнете да спиете лути

Кога сте будни, можете да ги анализирате негативните емоции и да се ослободите од нив. Но, кога ќе легнете да спиете, дури и некоја помала непријатност може да прерасне во вистинска драма.

Кои се трите најлабилни хороскопски знаци?

Можеби припадниците на овие хороскопски знаци ви изгледаат како да се психички стабилни, но тоа е само илузија.

Како се караат хороскопските знаци: Некаде летаат пердуви, а некаде се влегува во ринг

Некои викаат, врескаат и прават драма, а некои едноставно остануваат смирени. Прочитајте дали вашиот хороскоспки знак спаѓа во првата или во втората група.

4 знаци дека вашиот поранешен партнер ви е сè уште лут, затоа дајте му простор и време

Крајот на врската може да предизвика збунетост, тага и незадоволство, но и двајцата партнери имаат право на чувствата што ги доживуваат.

12 совети што ќе ви помогнат да се справите со лутината

Важно е да знаете дека оваа емоција ве прави беспомошни, па следениот пат кога ќе ја почувствувате, пробајте некој од следниве совети.

Најлутите мачиња што некогаш сте ги виделе!

Листата на нешта што можат да ги налутат мачките е бесконечна: Чудни луѓе, нова околина, други мачки, животни и слично.

Со нив не можете да се шегувате: 5 хороскопски знаци кај кои лутината е поизразена!

Подобро е да причекате да им помине лутината, а потоа смирено да разговарате.

3 начини да ја искористите лутината во ваша корист

Лутината може да биде парализирачка емоција, особено во оние моменти кога е многу моќна, а вие немате никаква контрола над неа.

Зошто не треба да се карате кога сте лути?

Честопати ја губиме контролата врз нашите емоции за време на жестоки дискусии и како последица на тоа обичниот разговор лесно може да се претвори во караница.