лага | Кафе пауза

8 начини како да препознаете лажго, според квалификуван детектор за измама

Кога луѓето лажат, тоа го прават на тој начин што ја прикриваат вистината по секоја цена.

Хороскопскиот знак кој никогаш не толерира лаги

Вистината вреди злато, а многумина сметаат дека само таа е правилниот одговор.

Стара легенда што ќе ви го промени погледот кон животот

Според легенда од 19-тиот век, еден ден се сретнале Вистината и Лагата...

Корисник на Редит ја споделил најинтересната лага со којашто се извлекол од читање лектири

Еден корисник на Редит им поставил прашање на лажговците: Кој е најголемата лага со којашто сте се извлекле?

Извлечете ја вистината од секого со само еден едноставен трик поддржан од науката

Како можете да препознаете лага пред да ви ја кажат? Изгледа дека ова сепак не е толкав предизвик.

Колку се искрени хороскопските знаци?

Некои хороскопски знаци едноставно не знаат како да го сокријат нивното мислење или нивните ставови...

Легендата за лагата и голата вистина

Еве зошто никој не сака да ја чуе голата вистина...
Датум: 01 окт 2018
, Автор:

18 популарни митови кои воопшто не се вистинити

Погледнете некои од најголемите митови во нашиот свет кои и покрај нивната популарност, сепак се лага.

6 митови во кои веќе е срамота да верувате

Научниците напорно се обидуваат да побијат многу научни митови. Сепак, медиумите и филмовите постојано ги прават актуелни. Луѓето веруваат во нив без да направат никакво истражување, и овде настануваат заблуди.

10 митови за алкохолот во кои не треба да верувате

Постојат многу митови за алкохолот, а многу од нас често донесуваат одлуки базирани на нив без да се запрашаме дали се точни или не.

Омилените лаги на секој хороскопски знак

Во кои ситуации хороскопските знаци ќе се одлучат да ја прегрнат лагата?

10-те најпознати лажни експедиции и откритија

Истражувањето отсекогаш било дел од нашата историја, без разлика дали станува збор за истражување на земјата, морето или вселената.