9 паразити што можеби веќе живеат во вашето тело

Паразитите се организми кои живеат на друг организам и се хранат од него. Погледнете кои се нјачестите паразитски инфекции и кои се нивните симптоми.

Имате проблеми со габична инфекција? Обидете се да ја излечите со јаболков оцет!

Оваа течност навистина може да ни го излечи целото тело и однадвор и однатре.

Веднаш проверете: Што восокот од ушите може да открие за вашето здравје?

Нормалниот восок од ушите може да биде помеѓу портокалова и кафеава боја, но што доколку тоа е поинаку?

Што да направите кога нешто ќе ви влезе во окото и како да избегнете инфекција?

Со помош на овие совети безбедно ќе ја отстраните честичката и нема да создадете поголеми компликации.

10 застрашувачки болести кои се речиси искоренети благодарение на вакцините

Не може да се негира фактот дека појавата на многу заразни болести е намалена по појавата на вакцините.

4 начини на кои можете да закачите сексуално-преносливи болести дури и ако не сте имале секс

Сексот не е единствениот начин од кој можете да се заразите со сексуално-пренослива болест...

Неколку начини да ги спречите габичните инфекции

Ситуацијата не е толку страшна колку што ви изгледа на почетокот и доколку ги следите овие совети ќе можете лесно да се заштитите од повторна габична инфекција...

10 работи кои вашата вагина се обидува да ви ги каже. Кога само почесто би ја слушале…

Бидејќи вашата вагина има свои начини на кои ве известува што се случува со вашето тело, би требало да ја слушате што има да ви каже.
Датум: 26 јан 2015
, Автор:

Што ви кажуваат дланките за вашето здравје?

Погледнете ги вашите дланки и проверете дали имате некој од од овие 6 симптоми.
Датум: 06 авг 2014
, Автор:

Дали ниските температури предизвикуваат настинка?

Дали е доволно да се облечете во нешто потопло за да се заштитите од настинката?

Дали е безбеден сексот во вода?

Сексот во вода звучи навистина возбудливо, но дали сте размислиле добро за несаканите последици кои може да ги донесе, како и за тоа колку е безбеден?
Датум: 09 авг 2012
, Автор:

Умници – што да се прави со нив?

9 од 10 луѓе имаат барем по еден заглавен умник, додека третина од популацијата ги нема воопшто.
Датум: 15 мар 2012
, Автор:
12