Самохран татко од Тајван го илустрира неговиот секојдневен живот

Илустраторот Блу Лан Шенгџи кој неодамна станал татко нашол нова инспирација за неговите дела.

Јапонски артист ги илустрира чувствата што не можеме да ги опишеме со зборови

Се чувствуваме среќно и тажно, разочарано и со надеж, сакаме да сретнуваме нови луѓе и тажни сме кога ќе си заминат.

Илустратор го фотографира своето куче во интересни сценарија

Често се вели дека секој крај е само нов почеток. Токму ова му се случило на бразилскиот илустратор Рафаел Мантесо.

Топли илустрации што ни покажуваат точно каков е животот со куче

Овие приказни се инспирирани од настани или искуства, од живеење со најдобриот пријател, од позитивните и негативните моменти, како и од вистинската убавина на несебичното пријателство.

Сликарка ги претставува емоционалните моменти во родителството

Кара Вестерн е млада мајка, која поголемиот дел од времето го минува со нејзиниот мал син, па токму тоа ја инспирирало да ги создаде овие слатки илустрации.

Неверојатни илустрации кои покажуваат што е љубовта

Кога станува навистина тешко да се опише љубовта, луѓето почнуваат да ја цртаат и сликаат.

Артистка ги илустрира деструктивните емоции на луѓето

Таа ги илустрира деструктивните емоции и чувства кои многу луѓе се срамат да им ги признаат не само на другите, туку и на самите себе.

Уметник ги претвора фотографиите од National Geographic во слатки илустрации

Фотографиите од National Geographic секогаш нè оставаат без зборови.

Како би изгледале некои од најпознатите ликови од стриповите и анимираните филмови кога ќе остарат?

Руската артистка Лесја Гусева ни помага да го замислиме ова сценарио.

Неверојатни илустрации од хороскопските знаци претставени како божици

Нема потреба да верувате во астрологијата за да уживате во овие неверојатни илустрации.