Обични предмети како инспирација за необични илустрации!

Обични предмети како инспирација за необични илустрации!

За чешкиот уметник Кристијан Менса инспирацијата е насекаде, па дури и во малите, секојдневни предмети кои можат да бидат основа на забавни и иновативни цртежи. За него обичните предмети се уметнички медиуми кои тој ги трансформира во забавни илустрации, користејќи 2D и 3D елементи. Во продолжение погледнете ги неговите необични илустрации.

Обични предмети како инспирација за необични илустрации!

Обични предмети како инспирација за необични илустрации!

Обични предмети како инспирација за необични илустрации!

Обични предмети како инспирација за необични илустрации!

Обични предмети како инспирација за необични илустрации!

Обични предмети како инспирација за необични илустрации!

Обични предмети како инспирација за необични илустрации!

Обични предмети како инспирација за необични илустрации!

Обични предмети како инспирација за необични илустрации!

Обични предмети како инспирација за необични илустрации!

Обични предмети како инспирација за необични илустрации!

Обични предмети како инспирација за необични илустрации!

Обични предмети како инспирација за необични илустрации!

Обични предмети како инспирација за необични илустрации!

Обични предмети како инспирација за необични илустрации!

Откако ги погледнавте овие илустрации, можеби ќе сакате да погледнете и 15 илустрации кои совршено ја доловуваат љубовта што ја чувствуваме кон нашите миленици.


САКАТЕ ДА ГИ ДОБИВАТЕ НАШИТЕ СОДРЖИНИ НА ИМЕЈЛ?

       

За авторот
Вљубеничка во книжевноста, музеите и патувањата. Исто како и Борхес, рајот си го замислува како огромна библиотека.

Поврзани содржини

Остави коментар