идила | Кафе пауза

6 причини за венчавка во зима

Студените месеци се избегнуваат за организирање на овој вид прослави, па честа им припаѓа на месеците помеѓу мај и октомври. Но, ние ви нудиме 6 причини зошто судбоносното „ДА“, да го кажете токму во зима.
Датум: 27 јан 2015

12 најромантични мали градови во Европа

Овие 12 места низ Европа гарантираат мирен и романтичен одмор за вас и вашиот партнер.
Датум: 29 окт 2014
, Автор:

Елегии од селската идила

Крајно време е оние кои си лечат комплекси потпирајќи се на своето потекло да си стават во главите еден факт: ништо за тебе не кажува местото каде живееш, ами твоето однесување и твоите успеси.
Датум: 13 окт 2013
, Автор:

Идилично дуплекс поткровје во Гетеборг, Шведска

Дневната соба е во главниот фокус на овој стан, а три големи прозорци водат кон терасата која е создадена за уживање во летните денови...

9 идилични села во Швајцарија

Доколку сакате да појдете на еден релаксирачки одмор и да впиете позитивна енергија од оваа земја, топло ви ги препорачуваме овие прекрасни швајцарски села.

Магијата на блескавата снежна идила

Погледнете ја нашата селекција од прекрасни зимски пејзажи, кои се надеваме ќе ве инспирираат да ја засакате зимата, доколку не сте нејзин голем љубител. :)

Зимската идила на Плитвичките Езера во Хрватска

Природата во Националниот Парк Плитвички Езера во Хрватска не умира со доаѓањето на зимата, туку само преминува од една бајковитост во друга.

Холандската Венеција

Селото е поврзано преку канали со вода, мостови и патеки за велосипеди. Прекрасна идила за уживање и рекреација, од која со сигурност ќе се инспирирате...