Книга: „Исчезната без трага“ – Шеви Стивенс

Помислете на вашите најголеми стравови, а потоа помножете со бесконечност! Оваа книга ќе ве натера да посакате истовремено да се скриете во плакар, но и несвесно ќе ве направи поцврсти од кога било.

Магијата на блескавата снежна идила

Погледнете ја нашата селекција од прекрасни зимски пејзажи, кои се надеваме ќе ве инспирираат да ја засакате зимата, доколку не сте нејзин голем љубител. :)

Инспиративни цитати од големиот Мухамед Али

Страста и филозофијата на Мухамед Али со кои ѝ пристапува на борбата во рингот и воопшто во животот се такви што можат да бидат инспиративни за секого што има некаков предизвик пред себе.

Подобрете си ја љубовта кон себе во наредните 5 минути

Љубовта кон себе е една од најважните атрибути кои морате да ги одржувате. Кога се сакате себеси, другите аспекти од вашиот живот почнуваат природно да си доаѓаат на своето место...

Дестинации обвиени со митови и легенди

Некои места со себе носат одредени мистерии, други се создадени за потрага по душевен мир, па затоа митовите и легендите од минатото сè уште се асоцијација за нив.

Уметност на тостирано лепче – нов тренд во Јапонија

Јапонците прават симпатични тостирани лепчиња, кои секој од нас би сакал да ги види на својата трпеза. Сѐ што ви е потребно за да ги изработите е алуминиумска фолија, скалпел и малку креативност.