заповеди | Кафе пауза

Нејзиниот стил е инспирација за жените ширум светот: 3 модни заповеди на Кејт Мидлтон

Кејт Мидлтон инспирира милиони жени ширум светот, а модните експерти се согласуваат дека таа е една од најдобро облечените дами на јавната сцена.

10 заповеди на жените кои ја знаат својата вредност

Силните жени кои знаат колку вредат, знаат како да се однесуваат и како да го изберат она што им е потребно во животот.

10-те животни заповеди според Рудолф Штајнер

Животот е едно навистина возбудливо патување и треба да се третира како такво.

Мудроста на Марија Монтесори: Заповеди кои ќе ви помогнат да станете подобар родител

Кратки по форма, но големи по содржина - впечатливи заповеди кои треба да ги знае секој родител.

7-те модни заповеди на Кејт Мос

И додека мислите дека нејзиниот стил на облекување ви е совршено познат, размислете уште еднаш и прочитајте ги седумте модни заповеди на Кејт Мос, кои уште еднаш го потврдуваат неповорливиот стил на оваа модна икона.

10 заповеди за кондомите

За да биде ефикасен, треба да се користи на правилен начин.
Датум: 15 апр 2014
, Автор:

10 кучешки заповеди: Препораки од кучињата за сите сегашни и идни сопственици

Ова се 10 упатства кои секој сегашен или иден сопственик на куче треба да ги знае.
Датум: 07 фев 2014
, Автор:

10 заповеди за посреќна врска

Ова се 10 заповеди до кои треба двајцата партнери да се придржуваат за врската да им трае подолго.

10 заповеди за подобар живот

„На крајот, не се годините тие кои се важат во вашиот живот. Животот во тие години е она што е најважно.“ - рекол Абрахам Линколн.