Зошто консумирањето помалку месо е најдоброто нешто што можете да го направите за животната средина?

Според науката, најдобриот начин да ѝ помогнеме на планетата е да го намалиме количеството на месо што го консумираме.

5 позитивни приказни за борбата против загадувањето од минатата година

Ако редовно ги следите вестите, веројатно мислите дека Земјата е еден огромен отпад.

19 социјални реклами кои јасно кажуваат дека ни е потребна промена во овој свет

Понекогаш рекламите се најдобриот начин да се потсетат луѓето зошто е важно да ја заштитиме природата.

Уметник дизајнирал кула што го претвора загадувањето во дијаманти

Иако голем дел од изумите ни го подобриле животот, не значи дека од нив нема несакани ефекти.

Отпушоците од цигари се исто штетни за океаните колку и пластичните кеси 

Една од позитивните страни на социјалните мрежи е тоа што ја зголемија свесноста за многу проблеми околу нас.

Милијардер го дал своето богатство за да помогне да се спасат океаните

Бизнисменот од Норвешка, Кјел Инге Роке не е личност која била ценета за придонесот за заштита на околината.

Пловечки собирач на отпад ќе го чисти островот од ѓубре во Тихиот Океан

Загадувањето на водата е еден од најсериозните предизвици со кои е соочено човештвото.

25 застрашувачки фотографии кои покажуваат дека е време да почнеме да рециклираме

Со цел да се заштитат животните, растенијата и природата потребно е да преземеме драстични мерки.

13 фотографии кои го прикажуваат лошото влијание на луѓето врз Земјата

2017-тата година беше најжешката во историјата на метеоролошките мерења во последните 150 години...

Приказната зад оваа фотографија ќе ви го скрши срцето

Во најмала рака, оваа фотографија е срцепарателна...

Моќна кампања на National Geographic за загадувањето со пластика

Списанието National Geographic само што започна информативна и шокирачка кампања наречена „Планета или пластика“.
12