дремка | Кафе пауза

Полчасовната дремка во текот на денот нуди бројни придобивки!

Брзиот живот остава многу малку време за попладневен одмор. Сепак, одвојувањето половина час време за дремка не само што е пожелно, туку е и многу корисно според експертите.

Мало куче бара кучиња со меко крзно за да може да спие на нив

Ова куче започнува да бара удобно место за дремка за подоцна да има енергија за остатокот од денот. Кога има потреба од дремка, тоа ги избира кучињата со најмеко крзно и ги користи како перница.

Зошто попладневното спиење не е добра идеја?

Сите знаеме дека нема ништо послатко од тоа кога ќе се вратите во топлиот дом по напорниот ден, да дремнете во дневната соба, но ова често излегува од контрола.

Финските канцелариски работници покажуваат зошто дремењето на работа е навистина важно

Ако отсекогаш сте барале добар изговор за да дремнете на пладне, вашата потрага најверојатно заврши.

4 видови дремки и придобивките од нив

Веројатно сте забележале дека кратката дремка може да ве освежи и да ја подобри мозочната активност, а научниците ја препорачуваат токму поради тоа.

Соопштение до сите шефови: Зошто треба да им дозволувате на жените да дремнуваат на работа?

Науката вели дека на жените треба да им биде дозволено да дремнуваат на работа.

Научно докажано: Луѓето кои редовно дремнуваат имаат подобро расположение

Дремките ги бие лош глас и затоа некои луѓе ги одбегнуваат, но и тие имаат некои свои значајни здравствени придобивки.

Како да дремнете, а да не се разбудите уште поуморни?

Време е да ја научите уметноста на квалитетните дремки...

6 невообичаени навики на спиење ширум светот

Добриот сон има голема и важна улога во здравјето на човекот. Но, како спијат народите ширум светот?
Датум: 23 фев 2016

5 погрешни митови поврзани со попладневната дремка

Полека но сигурно, сѐ повеќе и повеќе успешни луѓе се согласуваат со идејата дека попладневната дремка му помага на телото.
Датум: 29 дек 2015